‘Beter een goede buur dan een vis achter het net’

Wijchen – Afgelopen vrijdagavond bracht het bestuur van de hengelsport vereniging Altijd Tevreden een bezoek aan scouting St Franciscus te Wijchen met een donatie voor vrijwilligers werk in de gemeente Wijchen.

Op de jaarlijkse feestavond van de ongeveer 1150 leden tellende vereniging Altijd Tevreden wordt middels een loterij geld ingezameld voor een goed doel. Dit jaar heeft het bestuur de keuze gemaakt voor de jeugd in de gemeente Wijchen en wel in de vorm van de Scouting St Franciscus. Daarom ook dat er tijdens de groepsavond van de Scouts, jongens en meiden in de leeftijdscategorie van 11 tot 15 jaar, een bezoek was van beide besturen.

Bij het betreden van het terrein en de blokhut werden de gasten meteen het actieve jeugdspel ingetrokken, tussen de entree en de koffie was een waar indoor voetbal tafel spel gebouwd van piketpalen, balken en touwen. Terwijl er druk werd gestreden door de leden om enkele goals was er de ruimte voor de besturen om onder het genot van een kopje koffie en de zogenaamde kampkoeken (red. bastogne koek) elkaar nader te leren kennen. Na het afbreken van het bouwwerk traden de besturen de zaal in waar de opgestelde leden en leiding in spanning stonden te wachten op de uitreiking van de donatie.

Elkaar helpen in de gemeente Wijchen heeft de sport vissers doen besluiten hun buren te schenken. De sportvissers strijken regelmatig neer in de nabijheid van de ScoutingArk welke in de oude Maasarm ter hoogte van de Loonse Waard ligt. Het visgebied aldaar wordt beheerd door Altijd Tevreden. Met het overhandigen van de cheque  belooft het scouting bestuur een goede besteding van de donatie direct aan de jeugdleden.

Wij danken hengelsportvereniging Altijd Tevreden voor deze mooie donatie van 1000 euro!