Informatie voor ouders / verzorgers

Onze belangrijkste afspraken en richtlijnen op een rij:

1.       Doel Scouting

Scouting is voor alle kinderen en jongeren. Doel is een afwisselende vrijetijdsbesteding waarbij iedereen kansen krijgt en zich kan ontwikkelen. Plezier, samenwerking en avontuur staan hoog in het vaandel.

2.       Aan- en afmelden

Aanmelden van nieuwe leden kan alleen via het inschrijfformulier, ingeleverd bij het betreffende leidingteam. Afmelden van lidmaatschap vindt plaats via het leidingteam.

Afmelden voor een reguliere groepsbijeenkomst is verplicht wanneer een kind niet aanwezig kan zijn en gaat altijd via het leidingteam.

3.       Contributie

1 keer per jaar (rond november) wordt de contributienota verstuurd. De hoogte varieert per speltak. De contributie is inclusief kampkosten.

4.       Seizoen

Het groepsseizoen loopt globaal van september tot de zomervakantie. In de regel worden er twee weekendkampen (behalve de Bevers; een weekendkamp) en één zomerkamp georganiseerd. Daarnaast zijn er wekelijkse opkomsten (behalve de Bevers: tweewekelijks).

5.       Leiding

De leidingteams bestaan uit vrijwilligers met uiteenlopende ervaring. De leidingteams draaien zelfstandig groep, maar worden ook gecoacht en volgen cursussen via de koepelorganisatie Scouting Nederland.

6.       Accommodatie en materiaal

Onze groepen maken gebruik van de blokhutten aan het St. Jorispad, Waszinkweg en de ScoutingArk aan de Loonse Waard. Kampeer- en spelmateriaal worden door leden onderhouden en beschikbaar gesteld.

7.       Rook- en drinkbeleid

Voor drinken van alcohol gelden uiteraard de landelijke regels (18+). Daarnaast hanteren wij als richtlijn voor kaderleden dat zij nooit voorafgaand aan of tijdens het groepdraaien alcohol of drugs gebruiken. Roken door jeugdleden is niet acceptabel. Roken door kaderleden gebeurt nooit in het bijzijn van jeugdleden.

8.       Social media en foto’s

Informatie delen over groepsbijeenkomsten en kampen gebeurt ook via ‘social media’. Daarbij kunnen ook foto’s worden gepresenteerd. Wij hanteren als richtlijn dat foto’s zorgvuldig moeten worden geselecteerd, met respect voor elkaar.

9.       Medische hulp

Scouting St. Franciscus en haar kaderleden (leiding) worden niet (hoofdelijk) aansprakelijk gesteld voor kosten en schade die het gevolg zijn van het al dan niet inschakelen van medische hulp tijdens scoutingactiviteiten.

10.    Vragen en opmerkingen

Voor vragen en opmerkingen over het groepdraaien kunt u in de meeste gevallen terecht bij het eigen leidingteam. Voor algemene vragen en bijzondere situaties kunt u ook contact opnemen met het groepsbestuur via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .