Onze kaderleden worden begeleid en opgeleid volgens de ‘Scouting Academy’. De koepelorganisatie Scouting Nederland werkt met deze nieuwe opleidingsmethodiek.

De Scouting Academy gaat uit van meer competentiegericht leren, leren wat nodig is, en niet leren wat je al weet/kent/kunt. Doel is om jonge leiding kansen te bieden om zich stap voor stap te ontwikkelen tot ervaren leidinggevenden binnen scouting.

Onze leidingteams worden nog dit jaar gevormd door gekwalificeerde leidingteams met verschillende competenties en ervaringen. Ook op dit moment beschikken onze leidingteams over bevoegde leidinggevenden. De ‘kwalificatie’ van leidinggevenden zal plaatsvinden door zgn praktijkbegeleiders van binnen onze vereniging. De praktijkbegeleiders worden daarvoor speciaal getraind door Scouting Nederland. Een onafhankelijke praktijkcoach houdt namens de koepelorganisatie de vinger aan de pols.

Met de Scouting Academy biedt Scouting St Franciscus aan de huidige en toekomstige leidingteams een interessante referentie die hen ook elders in de maatschappij van pas zal komen.