Ben jij tussen 11 en 15 jaar oud, houd je van spanning, avontuur en vooral gezelligheid? Dan ben je welkom bij de Scouts. Scout staat voor verkennen en daar zijn we dan ook volop mee bezig.

Iedere vrijdagavond komen we van 19.00 tot 21.00 uur bij elkaar in de blokhutten aan het St. Jorispad. Onze groep bestaat uit jongens en meisjes en samen gaan we iedere week iets doen wat leuk, spannend en gezellig is. Vaak gaan we het bos in om een groot bosspel te spelen. Samenwerken met andere scouts binnen je groep is daarbij belangrijk. Ook gaan we af en toe knutselen, pionieren met hout en touw of maken we een kampvuur!

Wat we op een avond doen heet een programma. Deze programma’s worden niet altijd door de leiding bedacht, maar ook door de scouts zelf. Afgelopen seizoen was dit onder andere een geheimschrifttocht, een strategisch smokkelspel en brood bakken op een kampvuur.

Een aantal programma’s staan in het teken van het voorbereiden van de kampen. Dan leer je onder andere om een tent op te zetten of om te koken. Ieder jaar gaan we namelijk drie keer op kamp. Twee keer een weekend en in de zomervakantie zelfs een hele week. Tijdens het zomerkamp verblijven we midden in het bos en alle activiteiten vinden plaats rondom een leuk of spannend thema.

Lijkt het je leuk om een keertje te komen kijken? Dan nodigen we jou bij deze van harte uit om dat een keertje te komen doen! Wil je een avond komen kijken of wil je meer informatie over onze groep? Laat dan een berichtje achter op "Scout worden".

De jaarlijkse contributiebedragen vindt u hier.