Hoi, wij zijn de Zaterdag welpen van Scouting St. Franciscus. Wij zijn een gemengde groep, dus jongens en meisjes. Bij de zaterdag welpen doe je allerlei leuke en spannende spellen, zoals levend stratego. Ook wordt er geknutseld, kaarsen gemaakt of hutten gebouwd. En we hebben wel eens een kampvuur. De ene keer zijn de spellen wat langer, zoals met een speurtocht en een andere keer wat minder lang zoals met het 'emmer-en-stok-spel'.

Een keer per jaar gaan we met de welpen een weekend op kamp. Je bent dan één nacht, dus twee dagen van huis weg! Nog veel spannender is het zomerkamp. Dan ben je bijna een hele week weg van huis, soms wel honderd kilometer bij je huis vandaan, zonder je ouders.

Je doet dan samen met de hele groep spelletjes, soms ook ’s avonds, in het bos. Lijkt deze spannende manier van de wereld verkennen jou wel iets, en ben je tussen de 7 en 11 jaar oud, dan ben je geknipt om ook zaterdag welp te worden!

Hopenlijk tot aanstaande zaterdag dan maar, waar wij van 10.00 tot 12.00 altijd de grootste lol beleven! Stuur een berichtje via " Lid worden?" .

 

De jaarlijkse contributiebedragen vindt u hier.