Scouting is er voor iedereen. Jongens en meiden, iedereen is er welkom. Niemand wordt buitengesloten. Samen leer je in teamverband eigen mogelijkheden ontdekken. Samen steeds weer opzoek naar die ene nieuwe spannende uitdaging. Dat is typisch scouting. Scouts werken in kleine groepen, zo helpen ze elkaar en leren veel van elkaar. Door samenwerking kom je gewoon een stuk verder. Je mag laten zien wat je kan, dat zijn ervaringen waar je later veel mee kan doen.

Sommige jongeren weten geen raad met hun vrije tijd, dat zal een scout niet snel hebben. Naast achter de TV zitten en computeren trekt een scout er ook op uit. Met scouting wordt de natuur leuk en interessant tegelijk. Een spannende speurtocht is veel leuker dan een spel waar je steeds je tegenstander moet uitschakelen. Hou je van speurtochten in bossen, kamperen in tenten, rond het kampvuur zitten of lekker buiten zijn en samen gezellig bezig zijn, dan is scouting echt iets voor jou!