Afgelopen donderdag (10 februari 2011) om 08.30 uur is de Pegasus vertrokken vanaf zijn vaste stek in de de Loonse Waard.

Vanaf april 2000 heeft dit voormalige marineschip (een mijnenveger) dienst gedaan als clubhuis voor onze zeeverkenners. Vanaf 2000 zijn we ook bezig geweest met het opknappen van de Pegasus. Elke zaterdag was er een aantal vrijwilligers bezig om er een mooi wachtschip van te maken. In 2009 nog hebben we de Pegasus officieel ingewijdt tijdens onze jaarlijkse open dag op St.Jorisdag. Maar het onderhoud werd te veel. Het schip was te groot voor onze vereniging.

Hoe nu verder?
De Pegasus gaat in Assen dienst doen als accommodatie voor een watersportvereniging. En wij? Wij gaan op zoek naar een kleiner en veel onderhoudsvriendelijker clubschip.
Zodra hier nieuws over is zullen we dit hier zeker melden.