Onze groep is één van de ruim duizend Nederlandse groepen. Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland en heeft 100.000 actieve leden! Deze vrijwilligersorganisatie zorgt voor een plezierige vrijetijdsbesteding. Kernwoord is avontuur. Over de hele wereld zijn er 32 miljoen Scouts afkomstig uit 140 verschillende landen.

Scouting Nederland

Scouting Nederland is een vereniging met 1350 stichtingen verdeeld over heel Nederland. Meer informatie over alle landelijke activiteiten kunt u vinden op de officiële pagina van Scouting Nederland. Daar kunt u ook het informatie centrum vinden.

Scouting St. Franciscus

Scouting St. Franciscus Wijchen is lid van Scouting Nederland en maakt deel uit van de Regio ZON (zuid-oost Nederland).

Scouting St. Franciscus bestaat uit een vereniging met leden en een stichting die de gebouwen en spelmaterialen beheert. In de praktijk werkt Scouting St. Franciscus met één bestuur dat mede wordt gevormd door vertegenwoordigers uit de verschillende speltakken.

Naast de kaderleden (leidingteams) die zich rechtstreeks bezighouden met de groepen en spelprogramma’s werkt Scouting St.Franciscus met een aantal commissies. Deze commissies staan borg voor goede faciliteiten en voor de organisatie van allerlei belangrijke zaken rondom het ‘normale’ groepdraaien. Vaak worden oud-leden weer actief in een commissie.

Op dit moment hebben we de volgende commissies:

• Commissie Groepsbelangen, inclusief het ‘Kwaliteitsteam’
  • Commissie Evenementen
  • Commissie Gebouwen
  • Commissie Terreinen
  • Commissie Materialen
  • Commissie ScoutingArk

Al onze kaderleden werken op vrijwillige basis!